LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Energiejaarrapportage 2022

Wat een jaar hebben we achter de rug. En wat hebben we een geluk gehad in het oudejaar!


Geluk? Met deze energieprijzen kun je toch niet van geluk spreken? Nou wel dus, want het had nog veel erger kunnen zijn. Veel erger dan velen zich beseffen.


We hebben geluk gehad met twee milde winters. Die van 2021/2022 en die nu van 2022/2023. De warmste oudejaarsdag ooit gemeten, de warmste nieuwjaarsdag ooit gemeten, 20,2 graden in de Zwitserse Alpen. En ga zo maar door.


Dankzij dit warme weer hebben we veel minder gas verbruikt dan we normaal zouden doen. Sterker nog: we hebben 22,7% minder gas verbruikt in 2022 dan in 2021. Natuurlijk is dit niet allemaal te danken aan het warme weer. Dankzij de hoge gasprijzen gaat menigeen beter met zijn energie(verspilling) om.

In 2022 hebben we 40% meer zonne-energie en 17% meer windenergie opgewekt dan in 2021. Dat is niet alleen geluk, daar hebben we ook in geïnvesteerd. En daar plukken we de vruchten van, want wanneer we veel hernieuwbare energie opwekken, zijn de energieprijzen laag.


We gaan dit jaar met onze hakken over de niet bevroren sloot. Zelfs een Elfstedentocht in februari kan ons deze winter niets meer maken: de gasvoorraden zijn nog niet eerder zo goed gevuld geweest aan het begin van een kalenderjaar.

En dan nog even over batterijen... In deze jaarrapportage vind je een uitgebreide analyse van de FCR-markt in Nederland.

Ik weet, hoop is geen strategie maar ik hoop dat we dit jaar weer net zoveel geluk hebben als vorig jaar.


Je kunt de energiejaarrapportage hieronder downloaden.

Stratergy energierjaarrapportage 2022
.pdf
Download PDF • 1.63MB

786 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page