LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Energiemaandrapportage september

Zo. De eerste werkmaand na de vakantie zit erop. En wat voor maand. Door mijn lange (schoolleraren) zomervakantie zijn veel aanvragen voor lezingen en trainingen over mijn vakantie heen getild waardoor ik afgelopen maand heel druk ben geweest.


Incompanytrainingen bij Klimaatfonds, Sympower, ComCam, Topwind, Stedin en Tenten Solar, masterclass bij de Nederlandse Waterschapsbank en webinars voor Maestr en Libra Energy. En dan ook nog marktsessies bij Budget Energie, Pure Energie en Anexo.


Oh ja, ook nog een training verdienmodellen batterijen die ik zelf organiseer. 3 oktober geef ik er weer een in Utrecht. Vanwege de vele vragen naar die training organiseren we er nog twee: één op 14 november in Utrecht en één op 15 december. Voor meer informatie hierover, mail naar training@stratergy.nl


Dat niemand een glazen bol heeft, bleek deze zomer wel. Iedereen verwachte problemen met droogte (was er ook in sommige delen van Europa) en lage waterstanden maar in grote delen van Europa kregen we het tegenovergestelde met veel neerslag en overstromingen.

De vraag is nu wat komende winter ons brengt. We hebben al jaren milde winters. Hierdoor zijn we met relatief gemak door de energiecrisis gekomen. De gasvoorraden zitten historisch vol. Zo vol dat we nu al een drijvende voorraad opbouwen door LNG-schepen voor de kust te laten wachten.


Maar stel… Stel nu eens dat we net zo’n gekke winter krijgen als afgelopen zomer een hele gekke zomer was. Zitten we dan in onze korte broek te gourmetten met kerst? Of schaatsen we dan (eindelijk) die langverwachte Elfstedentocht?


En als dat laatste het geval is, wat dan? Hebben we dan nog wel genoeg gas? Zijn we wellicht in slaap gesust? We gebruikten afgelopen twee maanden namelijk alweer veel meer gas dan dezelfde twee maanden vorig jaar.


De tijd zal het ons leren.


Wil je je eigen oordeel vormen? Lees dan de energiemaandrapportage. Je kunt hem hieronder downloaden.


Stratergy energierapportage 2023-09
.pdf
Download PDF • 1.62MB

672 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page