LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Energierapportage 2021: wat is er gebeurd en wat staat ons te wachten?

De afgelopen maanden is pijnlijk duidelijk geworden in welke mate de energievoorziening een mondiaal, geopolitiek spel is.


De energieprijzen zijn niet eerder zo hoog geweest als afgelopen jaar, met alle gevolgen van dien. In heel Europa zijn energiebedrijven failliet gegaan of gestopt met leveren. Ook in Nederland.


Ondertussen vloeit gas van west naar oost in plaats van andersom. Hierdoor moet de productie van het Groningergasveld verdubbelen omdat de gasvoorraad van Nederland op een historisch laag niveau komt en de leveringszekerheid in gevaar is. En de echte winter moet nog beginnen.


Het valt mij op dat Nederland, of in ieder geval de politiek, zich steeds weer laat verrassen. Opeens is het elektriciteitsnet vol. Opeens zijn de prijzen hoog. Opeens hebben we een gastekort. Waar ligt dit aan? Interesseert het de politiek onvoldoende? Is er onvoldoende kennis? Is er onvoldoende inzicht?


Met Stratergy dragen we graag een steentje bij door zowel kennis als inzicht beschikbaar te stellen. Daarom deze energierapportage die door iedereen mag worden gebruikt , zolang je maar zo vriendelijk bent aan bronvermelding te doen.


Deze jaarrapportage heeft meer analyses dan de maandrapportage. Het overige energienieuws is daarom achterwege gelaten. Op onze website vind je bij Visie en opinie regelmatig columns van mijn hand over actuele energie-onderwerpen.


Stratergy energierapportage 2021
.pdf
Download PDF • 1.75MB

1.069 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page