LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Energierapportage april 2022

De energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Toch lijkt het wel alsof de markt minder paniekerig reageert dan weken geleden.


De melding dat Rusland geen gas meer levert aan Polen en Bulgarije had even een klein effect op de gasprijs, maar we liggen er niet meer wakker van.


Althans, zo lijkt het. Want tegelijkertijd laten de ontwikkeling van de forwardprijzen zien dat de markt zich beseft dat energie (gas en elektriciteit) ook de komende jaren een stuk duurder zal zijn dan we de afgelopen jaren gewend waren. Dit blijkt onder andere uit onderstaande grafiek waarin de forwardprijzen voor gas worden weergegeven.

Ten opzichte van afgelopen jaren, betalen we nu ook veel meer. Dit is geen nieuws uiteraard, maar onderstaande grafiek laat goed zien wat het verschil is tussen het prijsniveau in de eerste vier maanden van 2022 en de prijsniveaus van de eerste vier maanden van 2019, 2020 en 2021.


In de energierapportage over de maand april lees je meer over dit soort de energieprijsontwikkelingen. Je kunt hem hieronder downloaden.


Stratergy energierapportage 2022-04
.pdf
Download PDF • 1.10MB344 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page