LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Terug naar normaal?

Gaan we terug naar ‘normaal’? De energieprijzen dalen sinds begin december hard. Zo hard zelfs dat er al een energiebedrijf is dat prijzen aanbiedt onder het prijsplafond.


Dankzij de bijzonder milde winter, de Europese inspanningen om LNG-importcapaciteit in bijzonder hoog tempo uit te breiden én de leveringsdeals die landen als Italië, Duitsland en Frankrijk hebben gesloten, is de gasprijs gekelderd. Hard gekelderd. Met in haar kielzog de prijzen voor kolen en elektriciteit. De vraag is nu: gaan we terug naar normaal, lees de situatie voor de marktmanipulatie door Gazprom en de Russische inval in Oekraïne.


Alleen de prijzen voor uitstoot (emissierechten) zijn gestegen. Daar heeft onze overheid goed aan verdiend: zij heeft in 2022 meer dan € 1,1 miljard verdiend met het veilen van CO2-rechten. Hiermee mogen ETS-plichtige bedrijven samen meer dan 14 miljard kilo CO2 de lucht in blazen.


Dit alles en nog veel meer lees je weer in de nieuwe energiemaandrapportage.


Deze energierapportage vind je overigens alleen nog maar grafieken en afbeeldingen van Profiteia. Binnen nu en een paar maanden wordt deze energierapportage ook niet meer gemaild, maar kun je hem van de Profiteia-website halen. Alle grafieken worden dagelijks bijgewerkt, de toelichting nog steeds eens per maand.


Kort ander maar minstens zo belangrijk nieuws: team Stratergy isweer uitgebreid: Youri Metekohy komt ons per 1 maart versterken.


Youri is in 2017 bij Greenspread komen werken en heeft samen met mij zowel Evensnelladen als CapitalLED opgezet. Youri heeft afgelopen vijf jaar veel ervaring opgedaan met slimme laadoplossingen, meetdiensten én warmte- en koudeprojecten. Youri gaat vanuit zijn eigen BV YMREC aan de slag, zoals Stefan dit vanuit zijn eigen bedrijf E-Expert doet. Net als Youri is Stefan ook een voormalig Greenspread-collega.


Je kunt de energierapportage hieronder downloaden.


Stratergy energierapportage 2023-01
.pdf
Download PDF • 1.05MB


747 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page