LI-62B01EBEECF13 LI-62B01EBEECF13
top of page

Training verdienmodellen batterijen

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) rapporteert een verdubbeling van investeringen in batterij-energieopslag in 2022 tot $20 miljard, met name in de VS, China en Europa. De kosten van batterijen zijn voor het eerst in tien jaar gestegen. De Chinese investeringen zouden dit jaar kunnen groeien tot $14 miljard. De investeringen worden vooral gedaan door institutionele investeerders en ontwikkelaars van zonneparken.


Ook in Nederland zijn batterijen 'hot'. TenneT meldt dat Nederland in 2030 10 GW aan batterijvermogen nodig heeft om de swings van zonne- en windenergie op te vangen en die van het laden van elektrische voertuigen en het draaien van de warmtepompen.


De pijplijn aan batterijprojecten in beeld bij de landelijke en regionale netbeheerders is inmiddels opgelopen naar bijna 80 GW. Die 10 GW die TenneT nodig heeft, komt er dus wel. Toch? Of gaat de tsunami aan batterijprojecten de verdienmodellen juist kannibaliseren en vallen er tientallen GW's af?


Dit soort leuke vragen gaan we beantwoorden in de training verdienmodellen batterijen. En nog veel meer zoals je hieronder kunt zien.

De praktische informatie over de kosten en het aanmelden vind je hieronder.

Mocht je met meerdere collega's willen aanmelden, overweeg dan de incompanytraining. Nog steeds maximaal 15 deelnemers (wegens de interactie) maar je kunt dan zelf een project inbrengen ter behandeling tijdens de training. En je moet zelf de locatie faciliteren. bij minimaal 4 deelnemers vallen de kosten per deelnemer al lager uit dan de individuele trainingen.906 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page